Egészségvédelem

8900 Zalaegerszeg, Csány László tér 1. - GOOGLE térkép

 NYITVA TARTÁS / Tel: 06 92 510 049 / E-mail

A mi patikánk...
A mi patikánk...

...az Ön partnere a gyógyulásban!

Segítünk...
Segítünk...

...hogy tünetei gyorsan enyhüljenek!

Szakértelem
Szakértelem

 

Gyógynövényeink
Gyógynövényeink

Herbária, Naturland, Dr. Chen és más teák - minden tünetre!

Previous Next
A A A

interjuA hazai COPD gondozás néhány kérdéséről, a páciensek állapotának monitorozásáról, a témával kapcsolatos néhány gyakorlati kérdésről Dr. Huszár Tamás tüdőgyógyász szakorvost, a II. kerületi Tüdőgondozó részlegvezető főorvosát kérdeztük. Mai elképzelésünk szerint a tüdőbe bejutó ágensek (többnyire dohányzással bekerülő elsődleges vagy másodlagos dohányfüst, fosszilis égéstermékek, környezeti tényezők) hatására idült gyulladás lép fel, amely a hörgőket, a tüdő szöveti állományát képes tönkre tenni és átalakítani, krónikus bronchitist (hörgőgyulladást) és/vagy emphysemát (tüdőtágulást) létrehozva.

Sziranyi EndreAz aranyér nem kellemes beszédtéma, de ismereni kell a tüneteket, hiszen egyes források szerint a lakosság 75 %-a - talán csak alkalmilag - de érintett. Kérdéseinkkel a téma kapcsán Dr. Szirányi Endrét, a II. kerületi Önkormányzat Kapás utcai Rendelőjének vezető sebész főorvosát kerestük meg.

Cserhati ZoltanMinden hetedik, 50 év feletti magyar látása az időskori makula degeneráció következtében károsult. Nagyon fontos, hogy ismerjük és felismerjük a betegséget, illetve időben forduljunk orvoshoz, mert az időskori makula degeneráció nem gyógyítható, legfeljebb lassítható a kimenetele. A témával kapcsolatos kérdéseinket Dr. Cserháti Zoltán – a Budai Szemészeti Központ – szemész szakorvosa válaszolja meg.

Rathonyi Emese haziorvRendszeresen szedjük egészségünk megőrzése érdekében, mégis legtöbbünk keveset tud a C-vitaminról, amelynek felfedezése Nobel-díjas orvosunk, Szent-Györgyi Albert érdeme. Az aszkorbinsav élettani hatásairól Dr. Ráthonyi Emesével, (belgyógyász, klinikai onkológus szakorvos) háziorvossal beszélgettünk.

Ertsey CsabaAz időskor egyik jelensége a gyakori feledékenység, ami súlyosabb megnyilvánulásában akár demencia is lehet. A témában Dr. Ertsey Csaba PhD neurológus szakorvos, a Semmelweis Egyetem - Általános Orvostudományi Kar Neurológiai Klinikájának egyetemi docense segít eligazodni.
- Ahhoz, hogy megértsük magát a jelenséget, először azt kell megértenünk, hogy mi a memória?

SUSSLER2

 

 

Szabo Gyuri tea2

Natureland Egeszsegcentrum